Sessies voor Kinderen, Volwassenen en Dieren

  • Coaching met paarden of honden (AAI of AAA)
  • In alle puurheid tot jezelf komen (behandeling- & coachingstraject met paarden)
  • Craniosacraal therapie*
  • Humane Shiatsu*
  • Shiatsu voor paarden

(*deze sessie kan samen met onze paarden of uw paard, of onze hond gegeven worden)

De duur van een coaching hangt af van de topics die aan bod komen (gemiddelde duur 1u30 tot 2u). Een behandeling duurt 1u.

Wil je graag een sessie of behandeling boeken, dan kan je ons via onze contact pagina contacteren.

Opgelet! Geen van bovenstaande sessies kunnen een medische behandeling voor mens of dier vervangen. Indien je dit wenst, kunnen wij met andere hulpverleners samenwerken.


Coaching met dieren (AAI of AAA)

Paarden zijn sensitieve kuddedieren en honden sensitieve roedeldieren. Als kudde-, roedel-, prooi- of roofdier gebruiken ze hun natuurlijk talent om non-verbale signalen te lezen en te spiegelen. Een getrainde coach kan deze signalen van mens en dier lezen en de nodige feedback aan zijn cliënt geven. Het kan gaan over thema's die nog niet gekend zijn. Ze brengen ons meer in contact met ons lichaam, met wie we diep vanbinnen zijn. Ook fysieke klachten worden gespiegeld door de dieren. Hieraan kan via een behandeling verder gewerkt worden. Meer informatie vind je in de andere mogelijke therapieën hieronder.

Er wordt steeds holistisch gewerkt, aangezien lichaam en geest altijd samenwerken.

Er zijn verschillende coachingstechnieken die naast het lezen van de signalen en lichaamstaal van dier en cliënt, gebruikt worden. Soms wordt er met extra materiaal gewerkt om zo antwoorden te vinden voor de topics die zich in je leven aandienen. Op dat moment wordt de oorzaak van het topic geïdentificeerd. Dit gebeurt op een neutrale wijze aangezien een dier puur van hart is en hierdoor geen oordeel noch vooroordeel heeft. Er wordt dus naar de kern van een probleem zoals bijvoorbeeld burn-out, gespannenheid, angst, stress, depressie, faalangst, vermoeidheid, enz. gewerkt. Een dier helpt je zo een proces te doorlopen om je kracht en veerkracht te herwinnen.

Tijdens dit proces kom je een weerstandsfase tegen. Het dier zal je op een zachte manier door deze fase helpen.  Ze geven je op dat moment de nodige 'persoonlijke ruimte' om naar de kern te gaan. Ze laten je spanning los en geven je de nodige inzichten. Na deze stap worden er oefeningen aangereikt om rond dat wat zichtbaar werd te werken.

Systemische coachingstechnieken worden ook tijdens de sessies gebruikt. Deze techniek brengt orde en structuur in het geheel. Het zal je de kracht geven om de volgende stap in je leven te nemen en het brengt je in een diepe verbinding met jezelf.


Coaching met dieren als teambuilding

Bovenstaande technieken kunnen ook in groepsverband gebruikt worden om een specifiek thema aan te kaarten. Contacteer ons via onze contact pagina indien je een teambuilding sessie wil boeken. Deze worden steeds met de verantwoordelijke vooraf besproken.


In alle puurheid tot jezelf komen (behandeling- & coachingstraject met paarden)

Door mijn werk met paarden heb ik ervaren hoe intens de band tussen paarden en mensen is. Ze helpen ons op een zeer uniek niveau waardoor de paarden een equine assisted behandeling ondersteunt en begeleidt. Het is magisch om te zien hoe deze connectie werkt en hoe diep ze gaat.

De resultaten van deze connectie blijven me verrassen. Deze wisselwerking tussen mens en paard maakt contact met je kern. Dit was tevens het thema van mijn eindwerk tijdens mijn eindjaar van de opleiding 'Shiatsu voor Paarden'. Het werken met paarden en hun energie inspireert me nog elke dag zodat ik de mogelijkheden en de kracht ervan nog verder wil uitdiepen.

Tijdens deze sessie combineren we coachingstechnieken (zoals omschreven onder Coaching met Dieren) met een behandeling (Shiatsu, Craniosacraal therapie, Voetreflexologie). Indien nodig wordt er op het einde van de sessie afgesloten met enkele oefeningen met de paarden.

Deze behandeling kan met mijn paarden of bij jouw paard(en) gegeven worden.

In de video hieronder vind je korte fragmenten van deze sessies die als voorbeeld kunnen dienen.Craniosacraal therapie

De techniek die tijdens deze behandeling gebruikt wordt, werd ontwikkeld door John E. Upledger. Het is een combinatie van craniosacraal therapie en shiatsutechnieken. Het helpt om het lichaam in een diepere relaxatie te brengen. Het lichaam gidst ons naar die plaatsen die extra aandacht vragen. Op deze plaatsen wordt een lichte druk toegepast om via het lichaam met het skelet in contact te komen.

J.E. Upledger ontwikkelde bovendien ook een Somato-Emotional Release (SER). Hierbij deblokkeren we een eventuele stagnatie in het lichaam. Deze stagnatie kan veroorzaakt zijn door een trauma. Door gebruik te maken van SER kan het lichaam de geblokkeerde emoties op een gefaseerde manier loslaten.

Je blijft gekleed tijdends de gehele behandeling.Humane Shiatsu

Shiatsu is een oude Japanse acupressuurtechniek waarbij men werkt met 'duim-druk'-technieken op meridianen (vergelijkbaar met acupuntuur). Het is één van de oudste traditionele geneeswijzen uit het Oosten. Deze techniek wordt sinds meer dan 4000 jaar bij mensen toegepast. Een goede 20 jaar geleden is men ook gestart om deze op dieren toe te passen.

Het is een ontspanningsmassage, zonder olie, waarbij er gebruik gemaakt wordt van druk- en releasetechnieken en stretching. Deze techniek geeft het zelfherstellend vermogen van het lichaam een extra duwtje zodat je je beter gaat voelen, meer ontspannen en meer in touch met je lichaam & ziel gaat voelen. Het stimuleert je lichaam om een nieuwe balans te vinden. Tijdens de behandeling schenken we tevens aandacht aan eventuele fysieke, mentale of emotionele topics die op dat moment spelen. Indien nodig worden technieken vanuit de voetreflexologie geïntegreerd tijdens de behandeling.

Bij deze techniek blijft alle kledij aan. Het enige wat er gevraagd wordt, is dat je loszittende kledij draagt. Dit maakt de stretches makkelijker.Shiatsu voor Paarden

Mijn energetisch werk startte in 2014 door het volgen van een opleiding Shiatsu voor Paarden.  Het initiële plan was om technieken te leren om paarden te ontspannen zodat ik vooral ons paard Finn kon verwennen als dank voor alles wat zij voor ons deed en betekende. Deze opleiding was op dat moment exact wat we nodig hadden. Het gaf me meer inzichten in mezelf, de relatie tussen Finn en mij, en een diepere connectie met paarden in het algemeen.

De gebruikte shiatsu- en craniosacraaltechniek voor paarden is dezelfde als deze beschreven onder Humane Shiatsu en craniosacraal therapie. Het laat het lichaam ontspannen, activeert het immuunsysteem van de paarden en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Belangrijk: Tijdens deze behandeling gaan we ook kijken naar de relatie tussen paard en eigenaar of ruiter. De dynamiek tussen hen heeft een belangrijke invloed op het Welzijn van het Paard.